Heb je een boete fout parkeren gekregen? Dat kan best een hoog bedrag zijn. Het parkeren op een plek die bestemd is voor een invalide auto kan je een prent van ongeveer € 400,- opleveren. Dat is niet niks natuurlijk. Er is een verschil tussen een bekeuring omdat je ergens staat waar je niet mag staan en een boete omdat je niet betaald hebt om te parkeren. Dan krijg je een naheffingsaanslag voor het parkeren. In beide gevallen kost het je geld omdat je in overtreding bent. Er zijn gelukkig mogelijkheden die ervoor zorgen dat je de kans hebt dat de beschikking nietig wordt verklaard en dat je het opgelegde bedrag niet hoeft te betalen.

Een boete krijgen is nooit leuk

Laten we beginnen met te zeggen dat een boete fout parkeren natuurlijk nooit leuk is om te krijgen. Dat geld kun je beter besteden aan leuke dingen dan geld overmaken aan het Justitieel Incassobureau. Hoe hoger de boete hoe meer pijn het doet. We raden je dan ook aan om goed op te letten als je ergens je auto neerzet. Dan kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Dat is een waarheid voor op een tegeltje. Al heb je daar nu niks aan.

Boete fout parkeren aanvechten

Wat kun je doen als je een boete fout parkeren in de brievenbus hebt gevonden? Blijf niet te lang balen want er gloort licht aan de horizon. Er is namelijk een mogelijkheid om de beslissing aan te vechten. Je kunt bezwaar aantekenen tegen het vonnis en zo proberen om voor elkaar te krijgen dat je het geldbedrag niet hoeft te betalen. Daar zijn slimme manieren voor. Die delen we graag met je. Lees snel verder en wanhoop niet langer.

Zelf doen geen beginnen aan

Om te beginnen kun je zelf een poging doen om een boete fout parkeren te weerleggen. Je gaat dan in beroep op de beslissing en je gaat de hele procedure van de aanvechting zelf doorlopen. Dat is een klusje waarbij je veel geduld moet hebben, want het duurt vaak lang voor je een bericht hebt. Daarnaast is het een klusje waar je specialistische kennis bij nodig hebt, want anders is de kans groot dat het niet lukt.

Boete fout parkeren aanvechten laten doen

Een veel slimmere manier om boete fout parkeren aan te vechten is om dat uit te besteden aan een partij die daarin gespecialiseerd is. Dan hoef je zelf niet meer te doen dan de beschikking bij hen in te dienen en zij doen de rest voor je. Of je nu een naheffingsaanslag of een echte bekeuring hebt gekregen. Het goede nieuws is dat je dat gratis kunt laten doen. Het kost jou niks en het kan je zomaar een hoop geld opleveren. Niet geschoten altijd mis. Waarom zou je deze kans laten liggen? Het is een schot voor open doel. Wij zeggen; ‘inkoppen die bal!’ Informeer naar de mogelijkheden die er zijn.